Wie zijn wij?

13707693_1080129092105681_6915489680935715658_n 

Wie zijn wij?

Yoga Vakantie Cuba is de ENIGE organisatie in de EUROPA die YOGA REIZEN naar Cuba aanbiedt.

Daarnaast is Yoga Vakantie Cuba een duurzame organisatie. Ze werkt samen met lokale ecologische en biologische bedrijven, kleinschalige Guesthouse en Bed & Breakfast onderkomens. Zo heeft de lokale economie er rechtstreeks baat bij en kan tevens profiteren van het nieuwe regeringsbeleid voor meer internationale samenwerking.

Yoga vakantie Cuba is een samenwerkingsverband tussen Esther Muizelaar (1973) en een lokaal Cubaans team.

Over Esther

Esther is gediplomeerd Hatha yoga docente en heeft de 4-jarige HBO beroepsopleiding YOGA ACADEMIE NEDERLAND afgerond in 2015. Ook heeft ze in 2015 de erkende opleiding Kinderyoga docente gevolgd bij Dolfijn Wellness en geeft sindsdien volop les aan kinderen in kinderyoga en mindfulness.  Sinds 2020 is ze zelf ook trainer voor deze opleiding ook in samenwerking met Patty Jongmaets van Dolfijn Wellness in ENKHUIZEN.

Esther is lid van de Vereniging voor Yoga Docenten Nederland en heeft jarenlange ervaring met het geven van Hatha yoga lessen in Nederland aan volwassenen, tieners en kinderen (zie haar andere website http://yoga-essence.nl/ 

Opgegroeid met yoga en bewustzijn, begon ze als begin twintiger al met yoga. Misschien niet zo verwonderlijk met een yoga docente als moeder.

Yoga betekent voor Esther innerlijke vrijheid, rust en vitaliteit, thuiskomen in je eigen lichaam. De Oosterse wijsheden en filosofieën die de verdieping in de yoga brengen maken onmiskenbaar deel uit van haar lessen.

Behalve moeder van 2 prachtige dochters, is Esther ook een wereld reizigster. Zo heeft ze meerdere zomers op de stranden van St. Tropez (Frankrijk) en s’winters in de wintersportgebieden van Frankrijk en Zwitserland gewerkt. Vervolgens een jaar in Engeland en een aantal winters in de Dominicaanse Republiek, het eiland naast Cuba. Momenteel woont ze in Enkhuizen.

cuba cultuur yoga vakantie cuba namaste

Yoga missie

Esther helpt haar cursisten in hun eigen kracht te komen. Ze is zelf een constante leerling van het mysterie van het leven. Wat ze op haar pad heeft geleert, deelt ze graag met anderen. Dit om hen te inspireren en hen te motiveren om een gelukkig en vervuld leven te leiden.

Ze maakt gebruik van Deugden yoga die haar cursisten liefdevoller, gelukkiger en krachtiger in het leven doen staan. Met Deugden yoga gebruik je voor elke yoga les een ander thema, thema’s zoals bijvoorbeeld vreugde, liefde, onthechting en zelfvertrouwen.

Doordat je in een les de deugd gebruikt en hiermee verschillende yoga technieken uitvoert, wordt je bewust word van de deugd, beleef je deze ook en kan je deze integreren in je dagelijks leven. Voor meer informatie over deugden kan je kijken op www.deugdenproject.nl .

Met kracht, wijsheid en levendigheid inspireert Esther anderen in hun zoektocht naar liefde, heling en geluk.

mandalazand

Waarom Cuba?

Esther heeft Cuba leren kennen door de Cubaanse vader van haar dochter Oceana. Ze is er zelf meerdere keren geweest en hierdoor dit bijzondere eiland ontdekt.

13669578_1080150868770170_4108147959435429859_n

Cuba is niet alleen een prachtig eiland, het heeft ook een geweldige cultuur. Gezien de geringe import mogelijkheden die Cuba heeft is zelfvoorzienend en is het eten er vooral biologisch, uit eigen tuin of die van de buren.

Vooral nu het massa toerisme nog niet in z’n volle omvang is losgebarsten is het zeer de moeite waard om nu het nog kan, de authenticiteit van Cuba te proeven.

cuba yoga retreat vakanties esther muizelaar stoel    yoga vakanties cuba stoel esther muizelaar

Doe mee met het Retreat dat je leven een positieve wending zal geven en klik op het  AANMELDINGSFORMULIER onderaan deze pagina!

 

VYN-logo-lid-300x296